Banaani-mandlikaramelli tort

Mis oleks loogilisem, kui oma kallile sünnipäevaks torti teha?! Õige vastus – polegi midagi loogilisemat. No olgu, kallistused ja “palju õnne sünnipäevaks” kõlab ka üsna must do, aga hea on ju pärast kallisusi ka midagi maitsemeelele saada!

Selle tort keerles mul peas mitu nädalat, enne kui lõpuks välja mõtlesin, kuidas teha. Kuna Kallis on mul suhteliselt kriitiline gurmaan, siis proovisin täita mingeid tingimusi, mis talle võiks meeldida – BANAAN ja et tordis oleks midagi krõmpsu ja et kõik omavahel kokku ka sobiks. Karamell ja banaan ma arvan, et on hea kooslus ja mõnusad krõmpsuvad mandlitükid karamelli see – teen endale pai ja ütlen, et seekord tuli tõesti hea asi välja!

20150616_024112

Proovisin esimest korda teha suhkrumassist lipsu ja selline ta sai. Õpetussõnu sain siit:  http://www.emoticakes.com/how-to/present-cake-gum-paste-bow/ Aitäh!

Biskviit:

6          muna

230 g   suhkrut

120 g   jahu

120 g   võid

60 g     kakaod

1 tl       küpsetuspulbrit

Mandlikaramell:

100 g               mandleid

100 g               suhkrut

50 g                 vahukoort

kondenspiima (ma täpselt ei mäleta palju panin, aga eks mõned spl-id ikka ;))

Kreemi jaoks siis vahustasin vahukoore ja toorjuustu ning kui karamell oli jahtunud, lisasin ka selle kreemi hulka. Tordi suhkrumassiga katmiseks tuli ka võikreemi teha, seda maitsestasin karamellilikööriga.

Niisiis, kui biskviit oli valmis ja kolmeks lõigatud, panin pool kreemi alumisele kihile, peale banaanilõigud ja teine biskviidikiht. Uuesti kreem ja banaan ning biskviit. Ah jaa, immutust kasutasin muidugi ka, milleks oli…immutussiirup kerge brändilisandiga. Jejee, kallis ei hooli küll mitte üks raas alkoholist, aga eks hea maitse saamiseks võib temagi silma kinni pigistada.

Wiiiii, seestpoolt ka 😉

20150616_175825

 

2 thoughts on “Banaani-mandlikaramelli tort

Leave a comment