Porgandikook, mille teeb eriti heaks…

…KARDEMON! Muidugi võib ka toorjuustukreemi selle koogiga laulatada, aga kardemon ja sutsuke muskaati teevad sellest koogist.. ühe nom-nom koogi!

See toode on mul täitsa pildis ka, aga sellelt paistab ainult toorjuustukreem, nii et las ta seekord jääda.

Vaja on:

200 g               suhkrut (pooleks muscovado ja valge)

180 g               võid

100 g               jogurtit/keefirit

3                      muna

2 tl                  vaniljesuhkrut

2 tl                  kardemoni

1 tl                  küpsetuspulbrit

300 g               jahu (panin odra-ja nisujahu pooleks)

¼ tl                 muskaatpähklit

½ tl                 soola

300 g               porgandit

50 g                 kreekapähkleid

Kreem:

200 g               toorjuustu

100 g               vahukoort

100 g               tuhksuhkrut

2 tl                  vaniljesuhkrut

Riivisin peene riiviga porgandid ja panin ahju 175 C juurde soenema.

Vahustasin pehme või suhkruga, lisasin keefiri.  Vahustamist jätkates lisasin ükshaaval munad.

Teises kausis segasin kokku jahu, sooda, kardemoni, muskaadi, soola ja vaniljesuhkru. Segasin spaatliga kuivained vedeliku hulka. Poetasin sisse porgandi ja pähklitükid ja valasin segu vormi. Küpsetasin 30-35 minutit.

Kreem:

Vahustasin koore, enne täielikku vahustumist lisasin toorjuustu, tuhksuhkru ja vanilje.

Kaunistasin pritskotiga.

 

Leave a comment